Корпоративна електронна пошта ( Zimbra )

ІОЦ надає доступ до корпоративної поштової системи НАУ в домені nau.edu.ua. Отримати корпоративну пошту можуть: викладачі та співробітники університету.

Для створення поштової скриньки необхідно заповнити електронну заявку на сайті. Отримати логін та пароль можливо тільки особисто в ауд. 1.332. (тел. 406-73-73)

Адреса поштової системи НАУ: mail.nau.edu.ua

  • Сервер вихідної пошти smtp: mail.nau.edu.ua., port:465
  • Сервер вхідної пошти imap: mail.nau.edu.ua, port:993
  • Тип безпеки SSL/TLS ( ухвалити всі сертифікати ).

Коротка інструкція з користування ситсемою електронної пошти і колективної роботи Zimbra

Інструкція з користування системою електронної пошти і колективної роботи Zimbra( на англійській мові )


Зареєструвати пошту

Питання, що часто задаються

Відповідь

Чи отримували ви коли-небудь електронне повідомлення нібито з банку чи іншого популярного онлайн-сервісу, який вимагав «підтвердити» дані облікового запису, номер кредитної картки чи іншу конфіденційну інформацію? Якщо так, ви вже знаєте, як виглядає фішинг-атака. Ціль фішингу — отримання цінних даних, які можуть бути продані або використані для зловмисних цілей, таких як вимагання, викрадення грошей або особистих даних.


Яку мету переслідує фішинг?

Фішинг існує впродовж багатьох років, за цей час кіберзлочинці розробили широкий спектр методів інфікування жертв.


Найчастіше зловмисники, які займаються фішингом видають себе за банки чи інші фінансові установи, щоб змусити жертву заповнити фальшиву форму та отримати дані облікових записів.


У минулому для виманювання даних користувачів кіберзлочинці часто використовували неправильно написані або оманливі доменні імена. Сьогодні зловмисники використовують більш складні методи, завдяки чому фальшиві сторінки дуже схожі на свої легітимні аналоги.


Як розпізнати фішинг?

Електронне повідомлення може містити офіційні логотипи або інші ознаки авторитетної організації. Нижче наведено кілька підказок, які допоможуть виявити фішингове повідомлення.

  1. Загальні або неофіційні привітання — листи без персоналізації (наприклад, «Шановний клієнт») та формальностей, має викликати підозри. Те ж саме відноситься до псевдо-персоналізації з використанням випадкових, підроблених посилань.
  2. Запит на особисту інформацію – часто використовують кіберзлочинці, але банки, фінансові установи та більшість онлайн-сервісів намагаються цього уникати.
  3. Некоректна граматика – орфографічні та друкарські помилки, а також незвичайні фрази часто можуть означати небезпеку (але відсутність помилок не є доказом легітимності).
  4. Несподівані повідомлення – будь-який незапланований контакт з банком повинен викликати підозри.
  5. Терміновість – фішингові повідомлення часто намагаються викликати відчуття терміновості дій, залишаючи жертвам менше часу на роздуми.
  6. Пропозиція, від якої важко відмовитися – якщо лист занадто хороший, щоб бути правдою, він, напевно, є фішинговим.
  7. Підозрілий домен – чи дійсно американський чи німецький банк надсилатиме електронний лист з китайського домену?


Як захиститися від фішингу?

Щоб уникнути подібних атак, звертайте увагу на описані вище ознаки, за допомогою яких можна виявити фішингові повідомлення.

  1. Дізнавайтесь про нові методи фішингу: читайте засоби масової інформації для отримання нової інформації про фішингові атаки, оскільки кіберзлочинці постійно знаходять нові методи для виманювання даних користувачів.
  2. Не надсилайте облікові дані: будьте особливо уважні, коли у електронному листі начебто перевірені організації запитують ваші облікові або інші конфіденційні дані. У разі необхідності перевірте вміст повідомлення, відправника або організацію, яку вони представляють.
  3. Не натискайте на підозрілі кнопки та посилання: якщо підозріле повідомлення містить посилання або вкладення, не натискайте та не завантажуйте вміст. Це може призвести до переходу на шкідливий веб-сайт або інфікувати ваш пристрій.
  4. Регулярно перевіряйте облікові записи: навіть якщо ви не маєте підозр, що хтось намагається викрасти ваші облікові дані, перевірте банківські та інші облікові записи в Інтернеті на наявність підозрілої активності.